Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 45 991 466 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Saucony (Márka és tipus hű vagyok) :-)

potika    3097 napja

Termék: Saucony - Saucony Progrid Pheonix 6

Összefoglalás

A  cipő igen Rugalmas, futás közben egyszer sem éreztem, hogy nehezemre esne a futás vagy a cipő nagyon mereven viselkedett volna. Nagyon jól  csillapít talajfogások alkalmával. A cipő ebben a kategóriában szerintem teljesen jól vizsgázott. Véleményem szerint szépen megszerkesztett és kivitelezett modell.

 

A mai napon azaz 2013.04.02-án történt.

A cipőmet volt lehetőségem esőben (mi meglepő) sárban tesztelgetni nagyon meglepődtem mert úgy fogta a talajt tartott és simán rugaszkodott el a talajtól! Nem csúszkáltam, pedig mentem lejtőn rézsutos részen ami tisztán sár volt a kisgát oldalán. Nagyon meg voltam elégedve vele! Olyan érzés volt mint amikor a kocsi téli gumival harapja a havat és megy előre nagyobb csúszkálás nélkül. Tehát saras talajon is nagyon jól müködik még mindig.

A cipő tartóságát jelenleg nem tudom megállapítani mivel még igen csekély számú kilómétert tettem meg benne, valamint kopásnak semmilyen nyomát nem láttam rajta. Az eddigi edzésem során egyszer sem hagyott cserben mindig jól tartotta a lábam és nem éreztem azt hogy valamerre ingadozna, csúszkálna. A cipőt próbáltam síkon, hóban, jeges úton, laza talajon, enyhe és mélyebb sárban.Kényelmes az első lépésektől a mai napig egyszer sem tört fel, nem okozott semmilyen problémát. Szerintem nagyon jó a gördülékenysége csillapítása, rugalmassága.

 

 

A saukony phoenix 6 nagyon kényelmes, rugalmas és egyben stabil cipő nem bántam meg hogy megvettem. Aki nyomon követi edzéseimet az láthatja hogy márka és tipushű lettem egy kicsit :-) mindenkinek csak ajánlani tudom.

Részletes teszt

 

 Az új szerzemény :-)

Modell, méret                         : Saukony Progrid Phoenix 6  41 (8)

Tipus                                               : stabil cipő

Gyártó:                                   : China

Edzések száma                       :20

Megtett Km                             : 214.3

Edzés típusok                         :laza futás, iramjáték, hosszú futás, tempó futás

Edzések helyszínei                  :aszfalt, föld út, 20cm havas gátoldal, fagyos földút  sáros laza                                                                                             talaj   

A model ára                            : 24.990 Ft 

Technikai adatok:

A cipő teljes komfortfokot nyújt  a láb mindhárom részének. A talajfogáshoz, a sarok-, és az elülső láb becsapódástompáshoz, a stabilitáshoz (amennyiben a lábad igényli) középlábhíd és alapfokú befelédőlés elleni stabilizálót.

 

Sarok HRC

Pro Grid 

 Középlábhíd

 Pronálás elleni stabilizáció

 HRC elülső lábbecsapódás-tompító

Sarok HRC: A cipő egyik - ha nem a legfontosabb része - a sarkaiban lévő becsapódás-tompító rendszer. Ha vízszintes terepen futsz, akkor a testsúlyod 3-szorosa, ha völgynek lefelé, akkor 7-8-szorosa csapódik a sarkadba, amit forgókon - inakon - gerincen keresztül a fejedig érzel.

Pro GRID technológia: ami felveszi a sarok formáját, és tompítja a becsapódást.

KÖZÉPLÁBHÍD: alátámasztja a középlábat, és ezáltal nem kell folyamatosan megfeszített középláb izomzattal futnod.

HRC: Ellépéskor a testsúlyod 4-7-szerese terheli a láb elülső részét, lépésritmusodtól függően, ilyenkor az elülső becsapódás-tompító rendszer nyújt védelmet az ujj porc és idegvégződéseinek.

Pronálás elleni stabilizáció: Azoknak akiknek laposabb a lábboltozatuk és lábfejük befelé dől, segít ezenkívűl, külön tarást biztosít.

A cipőt 2013 február 02-án vásároltam meg. Örültem neki hisz az elöző kiadásokban is megannyi kilómétert futottam és mindig tökéletes társnak bizonyult.

:-)

Ezért nagyon pozítív élményekkel a hátam mögött kezdhettem meg a cipő próbálgatását.

Amikor felvettem és belebújtam akkor már érezhető volt, hogy nagyon el van találva mert a lábam és a cipő szinte egyé olvadt. Az első lépések a cipőben nagyon jónak bizonyult kényelmes nem nyomott sehol szinte a lábamra volt öntve úgy éreztem. A cipőben ezideig sikerült változatos talajon és körülmények között futnom. Eleinte szinte tiszta télies körülmények között majd a tavaszba átváltozó időjárás között.

A cipő nagyon kényelmesnek bizonyult egyetlen egyszer sem törte fel a lábam, nem nyomott sehol. A lábamat úgy éreztem és ma is ezt érzem folymatosan tartja segíti az elrugaszkodást a talajról, nagyon gördülékeny jól eltalálták ezt a cipellőt is a tervezők. Nem véletlen ez a csökkentett talpvastagság sem. A vizes talajon a tőle elvárható módon kapaszkodik és nem csuszingál minden felé.

 A téli időben a fagyban és a hóban is hű társam maradt nem hagyott cserben egyszer sem. A havas úton is megfelelő volt a tartása aránylag jónak mondható. Persze őt nem úgy kell elképzelni mint egy terepcipőt de a tőle elvárható módon jól viselkedett. 

A lábam egy esetben sem nyeklett csuklott benne.

A hosszúfutások alkalmával is tökéletesen müködött tartott végig a zoknit a lábamról nem akarta megenni egy esetben sem :-)

A cipő kiképzése nagyon aprólékos nincs és nem is találtam rajta olyan helyet, részt ami nem lenne nagyszerűen eldolgozva. Úgy a belső részek, mint a külső részeken. Külön pozitívumként említeném meg, hogy az orr részen egy hajlítás segítő részt raktak bele ami a gyöngyvászon élettartamát növeli meg a cipő orr részében. Ez az eddigi tapasztalataim során évente váltakozó ennél a tipusnál.

 :-)

 

Saucony - Saucony Progrid Pheonix 6 értékelése Megvennéd-e újra?
Minden pénzt megér, azonnal kérek még egyet
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Nagyon stabil, soha nem bizonytalanodik el
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Jól csillapít, alig érezni benne a talajt
Összesítés
(4.57 / 7)
Teszt értékelése
4.25 / 8 értékelésből

2 hozzászólás

Robi(gyalogtúrák) 2413 napja
Robi(gyalogtúrák) kpe

Én is csak hasonló jókat tudnék mondani a modellről.

Futottam már benne magam is hóban, fagyban,...jeges útviszonyok közt is... Jól megállta a helyét!

Ha cserélnem kell, mert összejönnek a kilométerek, ugyanezt a modellt fogom keresni...

Lehet megpróbálom a Phoenix 7-t... is.

 

Avanindra 2406 napja
Avanindra kpe

Nekem női változatban van meg. Imádom, eddig ez a legjobb cipőm. :)