Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 45 991 913 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

SAUCONY ProGrid Ride 4

e_easy    3097 napja

Termék: Saucony - SAUCONY ProGrid Ride 4

Összefoglalás

A Ride 4 az egyik  legnagyobb mértékben párnázott modell a Saucony kínálatában, a minőségre egyfajta mérce a  "Best update" díj amit a Runner World osztott ki a cipőnek.
Elődjéhez (Ride 3) képest könnyebb és jobban szellozik de továbbra is megfelelő védelmet nyújt. Elsosorban városi (aszfalt) cipő a neutrális vagy kicsit alul pronáló futók részére.


Számok

Súly: 318g ffi
Lábméretem: 43
Cipő mérete: EU 43 / UK 8,5
Drop: 13,8mm

 

saucony1

Részletes teszt

Talp

A jobb gördülés és  rugalmasság érdekében a talp szakaszokra van osztva, külső rétege egy tartós gumitalp bevonat, amely  jó tapadást biztosít a legkülönbözőbb felületeken - aszfalt, murva, erdei ösvény.  
A sarok részben található ProGrid-del, az elől-hátul megtalálható SRC-vel (mindkettő a Saucony saját fejlesztésü csillapító rendszere) a cipő könnyebb lett és  jobban reagál a becsapódáskor fellépő terhelésre. Ezek a védelmi mechaniznusok jól használhatóvá teszik a cipőt a nehezebb futók számára is. Én első alkalommal kissé keménynek találtam a talpat pontosabban a talajfogás hangja volt más mint  a korábban használt cipőimnél. Némi felületi kopás után már nem tapasztaltam a jelenséget, viszont a talp kellőképpen strapabírónak tűnik. Jelenleg több mint 1500 km-t futottam benne minimalis kopásokkal.

 

saucony3

 

Felső és belső

A Comfortride talpbetét jól illeszedik a cipőben, precizen kitölti a belső részeket, kényelmes viseletet biztosít, kopásnak szinte nyoma sincs rajta. A cipőben elegendő hely van a lábujjaknak, de tágasnak nem mondanám. A szélesebb lábuaknak célszerü egy vastagabb zoknival felpróbálni.

A felsőrész  hálós-lyukacsos szerkezetü ami jó szellőzést biztosít, a bélés anyaga elég jól elvezeti az izzadságot. A cipőt nem kellett betörni, a dobozból kivéve 20 km-t futottam benne, de csak kellemes tapasztalatom volt. Hosszabb (40+) tempósabb futásoknál sem éreztem semmilyen problémát, a vízholyagok is elkerültek. A jó szellőzés ára, hogy esőben, harmatos fűben azonnal issza magába a vizet.

saucony4

 

Vélemény

A Saucony ProGrid Ride 4 egy sokoldalú és tartós edzőcipő kifejezetten városi futóknak mind rövid mind hosszabb távokra. A csillapítása tökéletes, kezdő futók is sérülésmentesen tudják majd használni. Én egy komolyabb csonthártyagyulladásos időszak után kezdtem használni, de semmilyen jelet nem éreztem a korábbi fájdalmaknak. Mindezeket és az árat figyelembe véve jó választás.

 

Saucony - SAUCONY ProGrid Ride 4 értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Rugalmas, igen könnyű benne a léptem
Design
Kicsit csúnyácska, de az enyém
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Nagyon tartós, több mint 1000 kilométer után is alig kopik
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4 / 7)
Teszt értékelése
5 / 2 értékelésből

0 hozzászólás